Opistolainen, tervetuloa lukuvuodeksi 2023-2024 opistoon!

Lukuvuoden mittainen erilainen vuosi

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi opistoon. Olet aloittamassa lähes yhdeksän kuukauden mittaista seikkailua, joka on täynnä löytämisen iloa, kasvua ja oppimista. Tavoitteenamme on edistää kehittymistäsi ja hyvinvointiasi monin eri tavoin. Toivomme, että opistovuoden aikana opit tuntemaan itseäsi, opit ymmärtämään ja arvostamaan erilaisuutta sekä saat vahvistusta uskonelämääsi.

Allaolevasta linkistä pääset lukemaan Tervetuloa Opistoon -vihkosen. Siinä on tärkeää tietoa opistolaisille ja heidän huoltajilleen.

Arvot ohjaavat opistoelämää ja opistolaisen elämää

Jämsän Kristillisen Kansanopiston koulutus perustuu vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen kristillisiin arvoihin. Alla olevat arvot ohjaavat elämäämme opistossa. Uskomme, että kun me kaikki pyrimme elämään arvojemme mukaan, meillä kaikilla on hyvä opistovuosi. Siispä erilaisissa toiminnoissa, päätöksenteossa, valinnoissa ja yhdessäolossa haluamme pitää tärkeimpinä ohjaajina seuraavia elämän arvoja:

Kristilliset arvot

usko Jumalaan – ihmisarvo – kristillinen elämä – rehellisyys – lain kunnioitus – koti ja perhe – ihmissuhteet – lähimmäisenrakkaus ja toisen kunnioittaminen

Vastuullisuus

kotiseutu – isänmaallisuus – kansainvälisyys – raittius ja terveet elämäntavat – omatoimisuus – avoimuus – työn arvostaminen – aktiivinen kansalaisuus – ihmisen erilaisuuden kunnioittaminen – elinympäristön hoitaminen ja kestävä kehitys

Yhteisöllisyys

opiskelussa ja oppimisessa – sisäoppilaitoksen muussa toiminnassa – tiedonkulussa

Elinikäinen oppiminen

innovatiivisuus – sisäinen yrittäjyys – kokonaisvaltaisuus

Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Ruotsulantie 42, 42100 Jämsä
toimisto@jamsanopisto.fi
020 7644 500

Katso kaikki yhteystiedot ›