Tulevia lyhytkursseja

Keskustellaan Raamatusta -kurssi 12.-14.7.2024

..

..
..
Raamatusta kiinnostuneiden vapaamuotoisella ja maallikkovetoisella kurssilla keskustellaan Raamatusta ja uskon perusteista. Kurssin vetäjä Antti Halonen suosittelee kurssia kaikille, joilla on Raamatussa tai uskonkysymyksissä asioita, joita toistuvasti pohtii. Ja kaikille, jotka ovat joskus kokeneet, että vapaa keskustelu siitä, mihin ja miten me uskomme, auttaa aina jaksamaan.

Antti vastaa kysymyksiin, miten hän itse kokee Raamatun ja siitä keskustelemisen yhdessä.
……

Miksi näet Keskustellaan Raamatusta -kurssin tarpeellisena?
Olen nauttinut suunnattomasti ammattilaisten vetämistä raamattutiedon kursseista. Raittiin opetuksen lisäksi keskeistä niissä ovat olleet keskustelut, joissa on saanut vapaassa ja armollisessa ilmapiirissä ottaa esille sellaisiakin Raamatun kohtia, jotka ovat aina askarruttaneet tai joiden kanssa on omassa uskossaan kipuillut. Jumalan Sana kestää tarkastelun ja ihmettelevänkin keskustelun, ja kun se käydään oikeassa hengessä, se aina vahvistaa heikkoa uskoa. Halusin kokeilla kurssia, jossa keskitytään fasilitoimaan nimenomaan vuoropuhelua ja etsimään näkökulmia Raamatusta.

Mitä Raamattu merkitsee sinulle? Raamattu on aarreaitta, josta Pyhä Henki avaa aina jotain uutta ja ihmeellistä, mutta josta osa jää aina ”verhon taakse” seuraavia kertoja varten 🙂

Onko sinulla itselläsi mielessä jokin Raamatun kohta, joka on viime aikoina mietityttänyt?
 Saan olla mukana Kingdom of Peace -työssä ja vastailla eri puolilta maailmaa tuleviin yhteydenottoihin. Varmasti suurelta osin juuri tästä syystä olen viime aikoina olen miettinyt paljon esimerkiksi Vanhan Testamentin lopunajallisia ennustuksia, Raamatun mukaista vanhurskauttamisoppia sekä kristillisyyden suhdetta juutalaisuuteen. Lisäksi maallistuvan ajan ilmiöt ja ihmisen lihasta nouseva tarve määritellä itse oma jumalansa ja uskonsa ovat pohdituttaneet.

Mistä raamatunkohdasta saat itse saat voimaa ja joka antaa luottamusta tulevaisuuteen?
 Luuk. 12:32, missä Jeesus sanoo: ”Älä pelkää, pieni laumani. Teidän Isänne on päättänyt antaa teille valtakunnan.”
Tämä puhuttelee minua erittäin voimakkaasti yhä uudelleen.

Kenelle kurssi sopii? 
Onko Raamatussa tai uskonkysymyksissä asioita, joita olet toistuvasti pohtinut? Mitkä asiat sinua epäilyttävät aivan erityisesti? Tai oletko joskus kokenut, että vapaa keskustelu siitä, mihin ja miten me uskomme, auttaa aina jaksamaan? Keskustellaan Raamatusta -kurssi on juuri sinulle!

San. 2: 
”Herkistä korvasi kuulemaan viisautta, avaa sydämesi ymmärrykselle — Silloin viisaus tulee sydämeesi ja tieto ilahduttaa mieltäsi, maltti on sinun turvanasi, varjelijanasi ymmärrys. Ne pitävät sinut etäällä pahuuden teistä, ihmisistä, jotka viettelevät väärään, jotka ovat loitonneet oikealta tieltä ja kulkevat pimeyden polkuja.”

..

Lisää Antin pohdintaa uskonasioista löydät Kuule-sovelluksen Podcast-sarjoista Kultajyvä ja Kapsäkin Sivutasku.

..

..

Katso kaikki opiston tulevat kurssit tästä

Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Ruotsulantie 42, 42100 Jämsä
toimisto@jamsanopisto.fi
020 7644 500

Katso kaikki yhteystiedot ›