Opisto siirtää maaliskuun opetuksen loppukevääseen

Mediatiedote 2.3.2021

Suomessa tulee voimaan sulkutila ajalle 8.-28.3.2021. Sulkutila tarkoittaa osin keskenään erilaisia ratkaisuja oppilaitosten toiminnan osalta. Ratkaisuihin vaikuttaa sekä oppilaitoksen sijainti että se, miltä alueelta oppilaitosten opiskelijat tulevat.

Jämsän kaupunki kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ei toistaiseksi anneta vahvaa suositusta toisen asteen etäopetukseen siirtymiseen, koska alueen oppilaitoksissa on vain vähän havaittuja tartuntoja.

Jämsän Kristillisen Kansanopiston opiskelijat tulevat kuitenkin valtaosin muualta kuin Pirkanmaan sh-piirin alueelta. Siksi Jämsän kaupungin hallintoylilääkäri katsoo Kansanopiston toiminnan osalta koko maan tilannetta. Taudin leviäminen leviämisvaiheessa olevilta alueilta tulevien opiskelijoiden kautta on todellinen iso riski. Siksi lääkäri on antanut vahvan suosituksen, että Kansanopisto ei järjestäisi lähiopetusta sulkutilan aikana 8.-28.3.2021.

Kansanopisto on jo ollut tänä lukuvuonna etäopetuksessa 2.12.2020-21.1.2021 välisen ajan. Etäopetus soveltuu varsin huonosti sisäoppilaitosmuotoon perustuvaan kansanopisto-opiskeluun. Sekä opiskelijat että opetushenkilökunta toivovat, että etäopetukseen ei tarvitsisi enää siirtyä.

Jämsän Kristillinen Kansanopisto on päätynyt siihen, että maaliskuussa ei anneta lainkaan opetusta, vaan maaliskuun opetustunnit siirretään huhti- ja toukokuulle, toivoen, että ne voitaisiin pitää tuolloin lähiopetuksena. Näin lukuvuosi pitenee yhteensä kahdella viikolla. Alkuperäisen suunnitelman mukaan päätösjuhla olisi ollut 8.5.2021, nyt se on tarkoitus pitää 22.5.2021. Maaliskuun aikana ei siis anneta etäopetusta, mutta Kansanopiston opiskelijoille järjestetään kahtena iltana viikossa yhteinen etätapaaminen.

Opiston lyhytkurssitoiminta järjestetään etäopetuksena sulkutilan ajan.

Jämsän Kristillinen Kansanopisto on vapaan sivistystyön sisäoppilaitos, jossa opiskelee n. 150 opiskelijaa yhden vuoden mittaisella Opistovuosi-linjalla. Kaikki opiskelijat asuvat sisäoppilaitoksen asuntoloissa. Lisäksi opistolla on viikonloppuisin ja kesäaikana vilkas lyhytkurssitoiminta, kurssilaisia on yli 3.000 vuodessa. Päätoimista henkilökuntaa opistolla on n. 25 hlöä.

Lisätietoja:   rehtori Jukka Palola, jukka.palola@jamsanopisto.fi, p. 040 153 8011

pedagoginen rehtori Ilkka Majuri, ilkka.majuri@jamsanopisto.fi, p. 044 376 8691

Jämsän Kristillinen Kansanopisto
Ruotsulantie 42, 42100 Jämsä
toimisto@jamsanopisto.fi
020 7644 500

Katso kaikki yhteystiedot ›